september 22, 2014

Fietskleding advies

Bent u van plan om lange afstanden af te leggen op de fiets?
Dan is goede Wielerkleding essentieel. Het nadeel van goedkope Wielerkleding is dat de naad niet platgestikt (Flatlock) is waardoor deze na een uur op de fiets gaat irriteren. Ook biedt de zeem dan meestal niet genoeg ondersteuning. Alle wielerkleding die wij aanbieden is gemaakt van hoogwaardig materialen en heeft bijvoorbeeld siliconen in de mouwen of pijpen zodat de fietsbroek of fietsshirt niet opkrult.
Ook hebben de zemen een ondersteunende functie.
Wij bieden wielerkleding aan voor vrouwen en mannen.
De verschillende wielerkleding die u kunt kopen in onze onlinefietswinkel: fietsshirts, fietsjacks, fietsbroeken, handschoenen, fietssokken, koudweer kleding,

Primal Wear Fietskleding

Fietsshirts voor heren
De collectie fietsshirts van onze online fietskleding winkel is zeer uitgebreid en bestaat uit de merken, Primal Wear, Fanfiluca, Foska London, Davanti Bikewear en Fondriest. Wij hebben een zomercollectie en wintercollectie en leveren alles uit eigen voorraad tenzij anders aangegeven in de artikel omschrijving.
Herenshirts zijn specifiek gevormd er is een keuze uit verschillende pasvormen:
Race cut: strak gevormd en dicht tegen het lichaam voor minder weerstand
Sport cut: Niet te strak maar prima fit veelal voor de Racefiets, MTB of het spinnen.
Loose fit: Losse fit voor downhill of een MTB Rit waarbij de wind en weerstand minder belangrijk zijn.

Primal Wear Heren fietsshirt

Heren fietsshirt

Fietsshirts voor dames
We beschikken over een grote dames collectie fietskleding de merken, Primal Wear, Fanfiluca, Foska London, Davanti Bikewear.
Alle Shirts zijn Specifiek voor het dameslichaam ontworpen en beschikken veelal over siliconen grippers aan de mouwen en onderzijde.
Vooral het merk Fanfiluca is een specifiek dames merk, het is de enige producent welke een grotere dames als heren collectie heeft.

Dames Fiestkleding

Fietsbroeken voor heren
Voor de sportfietser is een goede fietsbroek van zeer groot belang.
Een geïrriteerde huid, schuurplekken en zadelpijn zijn veel voorkomende klachten bij fietsers.
Deze klachten kunnen worden vermeden door een elastische fietsbroek te kiezen met een goede zeem.
De zeem moet een goede pasvorm hebben en moet warmte- en vochtregulerend werken.
Een anti bacteriële zeem is aan te raden, een broek / zeem is aan slijtage onderhevig als u na verloop van tijd klachten krijgt kan het zijn de pasvorm van de zeem niet meer voldoende is.
Om lang van uw broek te kunnen genieten is het zaak deze met zeer weinig of zonder wasmiddel te wassen of spoelen. Kijk hiervoor ook bij het Take Care op deze site voor verschillende tips om uw kleding goed te houden.
Er zijn verschillende keuzes deze zijn vooral persoonlijk het gebruik van een broek met bretels een zogenaamde BIB Short geeft minder druk op de buik wat door veel fietsers als prettig ervaren wordt. Een Short is wat lichter en houd de schouders vrij wat door sommige fietsers als voordeel wordt genoemd. Veelal kiest men voor een BIB Short.

Heren fietsbroek

Fietsbroeken voor dames
De pasvorm bij dames is anders dan bij heren. Daarom zijn er fietsbroeken speciaal voor dames ontwikkeld.
Een goede dames fietsbroek beschik over een speciale dames zeem, deze zeem zorgt net als bij een heren fietsbroek voor een goede pasvorm en verdeeld de druk zodat irritatie voorkomen wordt.
Ook bij dames broeken is er onderscheid te maken tussen BIB shorts en gewone Shorts Dames kiezen vaker voor een Short dan heren maar ook hier geld dat dit een persoonlijke keuze is.

Dames fietsbroek

Fietshandschoenen: voor zomer en winter
De fietshandschoenen zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar: de zogenaamde vingerloze handschoenen, deze zijn veelal bijpassend bij een set maar ook universeel te dragen.
maar ook in de koud weer afdeling van onze shop vindt u speciaal voor de winter en najaar geschikte fietshandschoenen.

Fietssokken
Als u inspanningen levert op de fiets wilt u natuurlijk geen zweetvoeten krijgen.
De juiste fietssokken zijn daarom zeer belangrijk.
De fietssokken moeten een goede ventilatie hebben en vocht afvoeren.

Koud week en Regen Kleding
De collectie Koud weer en regenkleding voor winter najaar en het vroege voorjaar.
Goede kleding houd je warm maar zorgt wel voor het afvoeren van transpiratievocht.

Armwarmers en beenwarmers
Naast Wielerkleding zijn er ook vele accessoires te verkrijgen. U kunt hierbij denken aan armwarmers en beenwarmers, overschoenen.
Heet voordeel van arm en beenwarmers is vooral dat ze tijdens een rit gemakkelijk kun worden uitgetrokken en weinig plaats innemen, dit is een groot voordeel als de ochtenden nog fris zijn en de temperatuur in de middag lekkerder wordt.